Ecпatoрhя, Kрыm. Otdых h лeheнhe c Ecпatoрhh 
BELANGRIJKSTE • DE VERWIJZINGen VAN TOERISTen • ZOEK • OM SAIT AAN TE RADENGl222222
Kuuroorden in Yevpatoriya
·'Hen. 40 letiya Oktober'
·'Hen. I. A. Nagovitsyna'
·'Hen. Rozy Luxembourg'
·Kuuroord 'Luchezarnyi'
·Kuuroord 'Oktober'
·Kuuroord 'Oren-'the Krim'
·Kuuroord 'Pervomaiskii'
·Kuuroord 'Overwinning'
·Kuuroord 'Priboi'
·Kuuroord 'Primorye'
·Kuuroord 'Zonne'
·Kuuroord 'Taurida'
·Kuuroord 'Tavriya'
·Kuuroord 'Udarnik'
·Kuuroord 'Iubileinyi'
·Complex 'Prometheus'
 
Pansionaty in Yevpatoriya
·Pansionat 'Diamant'
·Pansionat 'Golf'
·'Hen. I. A. Gagarin'
·Pansionat 'Ruimte'
·Pansionat 'Asteriated'
·Pansionat 'Verkeersader'
·Pansionat 'Merkurii'
·Pansionat 'Baan-'1'
·Pansionat 'Planeet'
·Pansionat 'Rodnichok'
·Pansionat 'Rusland'
·Pansionat 'Noord'
·Pansionat 'Gold Shore'
·Pansionat 'Puberteit'
·Particuliere pansionat 'Liux'
 
Dets. De kuuroorden van Yevpatoriya
·Kuuroord 'Orlenok'
·Kuuroord 'Brigantina'
·Kuuroord 'Door hem. V. I. Lenina'
·'Hen. N. K. Krupskoi'
·'Hen. T. G. Shevchenko'
·Kinder kuuroord 'Vonk'
·Kinder kuuroord 'Rodina'
·Kuuroord 'Smaragdovyi'
·Kinder kuuroord 'Wijziging'
·Kinder kuuroord 'Chaika'
·Kuuroord 'Prometheus'
·Kuuroord 'Overwinning'
 
De kinder kampen van Yevpatoriya
·Kamp 'Scharlaken vaart'
·Kinder kamp 'Zhemchuzhina'
·Kinder kamp 'Merkurii'
·Kampeer 'Goud kustlijn'
·Kinder kuuroord 'de Krim'
·Kinder centrum 'Vuurtoren'
·Kamp 'Voortrekker'
·Sanatornyi kamperen 'Vriendschap'
 
Recreatie in Yevpatoriya
·Van De yevpatoriya geschiedenis
·Vakantieoord meewerken oorzaaken
·Natuur en gebied van hovenieren belangen
·Kruidt en publika
·Transport, behuizing, voeden
·Yevpatoriya, Zaozernoe e.a..
·Novofedorovka, Frunze
·Pacific Popovka Shtormovoe
·Saki en Saxkaya peresyp
·Zekerheid en gigiena
·Stranden en parkeert. Naturizm
·Verspert, restaurants, cafe
·De kalender van de vieringen
·Ruimte geopend van de Krim
·Vermaken en uitgaansleven
·Markten, winkels, vruchten
·Republiek Kazantip
·Rijden met betrekking tot bezdorozhiu
·Prikliuchencheskii toerisme
·Olympisch steunpunt en fitheid
·Extremum cultuur
·Bankwezen behuizing, geld
·Verbinding, dienst lijnen, SMI
·Adviezen avtoturistam
 
Andere voorstellen
·

·

·

·

·
 
Kaart
Sm111111
 

De summiere thesis van historische evenementen

Yevpatoriya is een van drevneishikh de steden van Europa. Zijn onderrichting en snelle bloem wordt landsgrens-lijn positie tussen ravninnoi steppe zone verbonden aan, met betrekking tot welk golf achter de golf prokatyvalis krijgshaftig kochevniki, en zone Predgoria, bevolking welk was autochtoon. In de werkwijze van de vooruitgang van nieuwe kochevykh stammen residuen ex geweest om vandaan in de valleien Predgoria zich te verroeren en worden met fundamentele bevolking geamuseerd.

De yevpatoriya gebied onderscheidt van andere adapteert North Prichernomoria door anderse en lange tektonicheskoi stabiliteit – zeespiegel betreffende de kustlijn bewoog niet hier overheen 3 1000 jaren oud. Door hoofd meewerken oorzaak voor allemaal North Prichernomoria werd wat predshestvennitsa Yevpatoriya oeroude nederzetting Kerkenitida ontwikkelde hoe plaats koppelend maar liefst drietal machtig buiten de geslagene voetspoor beschavingen: Fundamentele cultuur tavrov, naar affinal alle oeroude prichernomorskim de naties van Balkan en Kaukasus, kochevuiu cultuur kimmeriitsev en skifov en cultuur drevnegrecheskikh kolonistov. De tegenwoordigheid van hier salutary plassen, duidelijk, beinvloedde op wat helemaal keren hier werden van de wonden van voiny verschillende stammen, en dan van landen genezen.

IX - VIII vv. Tot toe n. E. - De stammen Gorno van-lesnogo de Krim geworden naar gewetene oeroude wereld beneden sobiratelnym naam "tavry". Yuzhno-voorzichtig tavry staan bij door 50 oeroude bedenkers op welke wijze piraten brengend moreplavatelei in de opoffering de bogine Deve.

VII vv. Tot toe n. E. - In De steppe en dan en in Predgornom de Krim schijnen krijgshaftig kochevniki skify. Titel "skify" is sobiratelnym, algemeen voor alle stammen ruime militari-stammen van de vereniging. In eigentijdse beta het kwam van Griek bronnen binnen. Pers bronnen gelijke tijdperk naam deze door de stammen door het woord "saki". Niettemin titel van de stad-vakantieoord Saki wordt naar slechts in 18 eeuw in Ekaterine Great heerlijke vindende de titels van the times van de oudheid gegeven.

513 jaar tot toe n. E. - Onsuccesvole campagne Pers tsarya Dariya (in het verleden nepobedimogo) op skifov.

VI-v vv. Tot toe n. E. - De stichting van eerst Drevne-griek nederzettingen op de kust (van Kerkenitidy en zijn stad-kameraad op de kaap Chaika, van Chersonese, Pantikapeya en andere). Zeil naar de kustlijnen van Skifii de "vader van de geschiedenis" Gerodota. Salutary eigenschappen gryazei en rapy (van solyanykh de verdunningen) van de plassen op Yevpatoriya en Sak geworden naar gewetene oeroude doktoren en staan bij in hun verhandelingen.

IV - III vv. Tot toe n. E. - Verlaging beneden het water van shelfovykh territoria op De noord-west van Zwarte zee, de formatie van De zee van azov, de onderrichting van Krymskogo schiereiland. Verschijning op de nieuwe kust van de ketting van Drevne-griek nederzettingen en skythian ukreplenii. Onderrichting Small Skifii met de hoofdstad in Napels-skythian. IN Saxkom gebied is worden de menigte van de volksplantingen skifov gevonden. Better alles erover om in het centrum van de archeologie De retribution van-tobe southeastward stad Sak, nabij de rijweg op Yevpatoriya aan te leren.

Ik vv. Tot toe n. E. - Oorlogen Mitridata VI Evpatora tegen Romeinse Rijk. Deze oorlogen werden de stichting van de stad Evpatorii bewerkt. Erover de toestand tal van kwesties. Geweten die het zetelde "tegenover" van Chersonese Tavricheskogo, van op de plaats eigentijds Sevastopol. Waarschijnlijk de maakt vraag die deel dor nabij aanwezige bebouwde kom Kacha. Hier beneden het water uitgebreide aardverschuiving bewoont, en kustlijn alsmaar wordt vernietigd en nu. Zodat titelen Yevpatoriya voortvloeit niet om de echte toestand van fortess Evpatorii zich te verbinden aan. Dit als klein als prachtige titel welk verkoos Ekaterine Great.

Beeindig III in. N. E. - Fortesses skifov nemen door de storm goty, formatie goto archipel-alanskogo de stammen van de vereniging, de verbreid van de christenheid.

Beeindig IV in. N. E. - De bijna alle de volksplanting van de Krim razgrableny en sozhzheny gunnami.

1061 jaar is een invasie polovtsev.

1223 jaar - eerst nabeg mongolov.

1239 jaar is een campagne Mongoolse khana Batyya, en in 1242 jaar - de onderrichting van Krymskogo ulusa Goudene horde met de hoofdstad in Solkhate (Oud de Krim).

1420 - 1466 jaren zijn oprichter dinastii krymskikh khanov Khaji-devlet-klokje ontwikkelt eigenstandig toestand (1443) met de hoofdstad in Bakhchisarai, bemoedigt de bevolking overgangs naar osedlosti, ontwikkeling van sadovodstva en vakken, construerend van de tempelen en mannenkloosters islama en Christenheid. Militaire vereniging met De schoencreme-litovskim toestand.

Kerkenitida wordt Gezlevom, door principiele poort Krymskogo khanstva. Hier bewoont koers Nureddina, een van vorsten dinastii Gireev, derd met betrekking tot de betekenis van de persoon in khanstve. Nureddin controleert mogendheid minen, alsmede is verantwoordelijk voor collecterende troepen in de west onderdeel khanstva.

1467 - 1515 jaren - Mengli-klokje ik in militaire vereniging met De moskou tsarstvom ontluikenen invloed op de noord en naar het oosten van de Krim.

1475 jaar - Osmanskaya Turkey verovert genuezskie fortesses op de kust van de Krim en prinsdom Feodoro in Southwestern de Krim; Krymskoe khanstvo wordt aangewezen van De turkije, Gezlev wordt de ruimst in Europa door het centrum rabotorgovli. Wordt het gewoonlijk nureddinom krymskogo khanstva en pashoi (militair komendantom) van De turkse bezetting Ottomanskoi Ports gecontroleerd. In de stad wordt krasiveishaya mechet Juma-jami gebouwd, waar opnieuw uitgekozen op prestol krymskie khany bezweren krymskim naar aristocraten en gedeputeerdeen Turkse sultana.

XV - XVIII eeuwen - militair nabegi krymskogo khanstva op De moskou en Zaporozhskuiu Sech, vzimanie eerbetonen met Russisch tsarstva (tot toe 1713 jaar); Nabegi kazakov op Gezlev en andere Turkse fortesses, alsmede volksplantingen tatar, de militaire campagnes van Russische troepen naar de Krim: Golitsyna. Petra ik, Leonteva, Minikha, Lassi.

1735-1739 jaar is een Rusland in de vereniging met Oostenrijk beoorloogt Turkije en tweemaal de Krim bezet.

1768-1774 jaren zijn Russische-Turkse oorlog, daardoor welk Krymskoe khanstvo wordt eigenstandig van De turkije verkondigd, in Gezleve Russische bezetting schijnt. Stad kreeg Russisch Kozlov noemen.

1783 jaar is een affixture van de Krim naar Rusland met de erkenning van de rechten Russisch dvoryanstva voor alle znatnykh wet van de levering khanstva, incluis karaimskikh en krymchatskikh. Construerend van de steden van Sevastopol hoe van het centrum van Russian Chernomorskogo vloot en Simferopol (1784) hoe van centreren Tavricheskoi graafschap. Kozlov wordt door Yevpatoriya. Eerlang hier pereselyaetsya karaimskaya obshchina Chufut-calais. Stad wordt door cultureel centrum van karaimov alle wereld.

1854-1856 jaren – Krymskaya (Naar het oosten) oorlog. De bloedige strijd van deze oorlog verrezen niet enkel in de Krim, maar op Kaukasus en Verre oosten. IN de Krim werden de honderden van de 1000 van de soldaten en de kantoorbediendeen van Groot-Brittannie, Frankrijk, Sardinskogo koninkrijken (het deel van heden Italie) en Turkije tegen de troepen van Rusland aangebonden. Eerst desant en eerst grandioznoe strijd kwam op de kustlijnen van Yevpatoriya voor. Dan door de oorlog centrum werd Sevastopol, en Saki accepteerde groot nummer ranenykh. Namelijk veroorzaakten successen in hun behandeling de ontwikkeling van het vakantieoord materie op de heel in Russische imperium. Russisch medicijn werd wereld leider in de lichamelijke methodes van de behandeling, de toepassingen van tselitelnykh de machten van de natuur.

1875 jaar is een completerend van construerend van de spoorweg naar Sevastopol en belangrijkste rijweg uitgebreide Russische en Europese markt stelt voor de aanmaak van landelijke economie, van de wijnen en konditerskikh producten open. Stormachtige ontwikkeling predprinimatelstva, van de handel, industrie. Constructie op Het zuiden kustlijn van de zomer verblijf van Imperatorskoi gezin en Grote vorsten het converteert in aristocratisch vakantieoord. Saxkie vuiligheid worden er in casks op de overdrachten gedragen. Hun uitwerking in de behandeling tsesarevicha Alexeya zo veel khorosh die tsar Nikolai II met tsesarevichem bezoeken Saki en Yevpatoriya, gezicht gradonachalnikom Yevpatoriya Duvanom. Daardoor dit naar Yevpatoriya wordt vetka van de spoorweg gebouwd. Naar de beginneling 20 eeuwen stad omhelst veelzijdig economisch en cultureel ter sprake brengen.

1918-1921 jaren zijn de Krim wordt door de arena van de wrede strijd van Burgerlijke oorlog en tussenkomsten kaizerovskoi Duitsland bewerkt door het insluitsel in de compositie van De sovjet-unie (1922) met de onderrichting van Krymskoi Autonomous Soviet Socialist Republic in de compositie van Russische bond.

1941-1944 jaren - de bloedige strijd van Tweede wereldoorlog.

18 Mag 1944 jaar - menigte-toonladder deportatie krymskikh tatar, en door de maand latere - bolgar, grieken, tsygan in de gebieden van Middle Asia en Siberie. Politieke reclassering in 1967 jaar en de menigte-toonladder gevend van naties deporteerde van 1989 jaar (Verandering).

4-11 Februari 1945 jaar - Krymskaya (Yaltinskaya) de conferentie van de hoofdstukken van regeringen SOVJET-UNIE, USA en Groot-Brittannie stelden de post-oorlog apparaat van de wereld vast: Geaccepteerde beslissingen omstreeks De duitsland hoofdstuk op beroepse zones en reparatsiyakh, omstreeks de deelname SOVJET-UNIE in de oorlog met De japan, omstreeks de post-oorlog systeem van internationale zekerheid en omstreeks de creatie VERENIGDE NATIES. Vliegtuigen met Cherchillem en Ruzveltom Stalin treft op de vlieghaven Saki-4 (Novofedorovka).

1954 jaar is een de Krim wordt door het gebied in De Oekraine compositie.

1971 - 1982 jaren - Krymskie de ontmoetingen van Algemene secrataris TSK KPSS L. I. Brezhneva met de hoofden van fratertnal leden en landen; De stormachtige ontwikkeling van de kuuroorden en toerisme; De ontwikkeling van basisindustrie en khimizatsiya landelijke economie ecologische problematiek maakt.

1991 jaar - "putch" in De moskou en arresteren M. Gorbacheva erop bungalow in Forose. De onderverdeling van De sovjet-unie, de Krim wordt door Autonome republiek in De Oekraine compositie. De onderverdeling van de industrie en kolkhoznogo landelijke economie verreweg trekt de toestand van natuurlijke omgeving aan. Ontwikkeling predprinimatelstva snel neemt handelsartikel markt toe, alle aard verbreiden van toerist en vakantieoord diensten, worden moderne ondernemingen met betrekking tot verwerkend selkhozproduktsii, naar de machine gebouw, naar het gebied van recreatie en vermaken belegd.

Igor Rusanov
Complementarily op dit thema:

Kruidt en publika
Transport, behuizing, voeden
Vakantieoord meewerken oorzaaken
Natuur en gebied van hovenieren belangen