Ecпatoрhя, Kрыm. Otdых h лeheнhe c Ecпatoрhh 
BELANGRIJKSTE • DE VERWIJZINGen VAN TOERISTen • ZOEK • OM SAIT AAN TE RADENGl222222
Kuuroorden in Yevpatoriya
·'Hen. 40 letiya Oktober'
·'Hen. I. A. Nagovitsyna'
·'Hen. Rozy Luxembourg'
·Kuuroord 'Luchezarnyi'
·Kuuroord 'Oktober'
·Kuuroord 'Oren-'the Krim'
·Kuuroord 'Pervomaiskii'
·Kuuroord 'Overwinning'
·Kuuroord 'Priboi'
·Kuuroord 'Primorye'
·Kuuroord 'Zonne'
·Kuuroord 'Taurida'
·Kuuroord 'Tavriya'
·Kuuroord 'Udarnik'
·Kuuroord 'Iubileinyi'
·Complex 'Prometheus'
 
Pansionaty in Yevpatoriya
·Pansionat 'Diamant'
·Pansionat 'Golf'
·'Hen. I. A. Gagarin'
·Pansionat 'Ruimte'
·Pansionat 'Asteriated'
·Pansionat 'Verkeersader'
·Pansionat 'Merkurii'
·Pansionat 'Baan-'1'
·Pansionat 'Planeet'
·Pansionat 'Rodnichok'
·Pansionat 'Rusland'
·Pansionat 'Noord'
·Pansionat 'Gold Shore'
·Pansionat 'Puberteit'
·Particuliere pansionat 'Liux'
 
Dets. De kuuroorden van Yevpatoriya
·Kuuroord 'Orlenok'
·Kuuroord 'Brigantina'
·Kuuroord 'Door hem. V. I. Lenina'
·'Hen. N. K. Krupskoi'
·'Hen. T. G. Shevchenko'
·Kinder kuuroord 'Vonk'
·Kinder kuuroord 'Rodina'
·Kuuroord 'Smaragdovyi'
·Kinder kuuroord 'Wijziging'
·Kinder kuuroord 'Chaika'
·Kuuroord 'Prometheus'
·Kuuroord 'Overwinning'
 
De kinder kampen van Yevpatoriya
·Kamp 'Scharlaken vaart'
·Kinder kamp 'Zhemchuzhina'
·Kinder kamp 'Merkurii'
·Kampeer 'Goud kustlijn'
·Kinder kuuroord 'de Krim'
·Kinder centrum 'Vuurtoren'
·Kampeer 'Voortrekker'
·Sanatornyi kamp 'Vriendschap'
 
Recreatie in Yevpatoriya
·Van De yevpatoriya geschiedenis
·Vakantieoord meewerken oorzaaken
·Natuur en gebied van hovenieren belangen
·Kruidt en publika
·Transport, behuizing, voeden
·Yevpatoriya, Zaozernoe e.a..
·Novofedorovka, Frunze
·Pacific Popovka Shtormovoe
·Saki en Saxkaya peresyp
·Zekerheid en gigiena
·Stranden en parkeert. Naturizm
·Verspert, restaurants, cafe
·De kalender van de vieringen
·Ruimte geopend van de Krim
·Vermaken en uitgaansleven
·Markten, winkels, vruchten
·Republiek Kazantip
·Rijden met betrekking tot bezdorozhiu
·Prikliuchencheskii toerisme
·Olympisch steunpunt en fitheid
·Extremum cultuur
·Bankwezen behuizing, geld
·Verbinding, dienst lijnen, SMI
·Adviezen avtoturistam
 
Andere voorstellen
·

·

·

·

·
 
Kaart
Sm111111
 

Yevpatoriya, p. Zaozernoe (Chaika), p.Molochnoe, p.Vitino

Yevpatoriya - een van best op de planeet van de plaatsen voor de behandeling en de verbetering van kinderen. Melkovodnyi, hartelijke en brandkast Kalamitskii afgrond, goudene arenaceous stranden, salutary vuiligheid en rapa zoute plassen, termalnye mineraal bronnen, en belangrijkste - redetwistende kosten van de bewoning en voeden.

Deze allene plaats in de Krim, waarin succes van de seizoenen 2004-2005 jaren niet gewordene adventiefplant een of anders. Stad ging hieraan tamelijk lang en gevoelen-lager. In het algemeen, in het kader van toebereiding naar prazdnovaniiu 2500 letiya. Viering werd in 2002 jaar, maar materie niet in het dit provisory datum ingehouden. Yevpatoriya nu - van ruime stuwing kachan kool. Erin strata tamelijk eetlustopwekkende aanblik en klassieker kolonnady oudheid, en zamyslovatyi de knippatroon van ulochek de middeleeuwen, van en onderhoudend kupecheskii snobizm the times van Russische imperium, en ruimte monstry sovjete imperium, en de hersenschim van ondernemers presenteren. Hier nu eenvoudig winnen niet op kurortnikakh, stad de persoon heeft. Yevpatoriya breekt niet ongedeeld op elk losse territoria van zdravnits of gezellige centra door. Stad alle khorosh en voor de behandeling, en voor het gezin recreatie, en voor molodezhnykh tusovok

De volop ancientnesses en vernieuwende voorstelling in molodezhnom en kinder kunst bekeerling recreatie in Yevpatoriya in van niet avontuur vergat.

Planning is en transport. In dit luik vakantieoord, zonder de twijfel, de meest begrijpelijk en handig in de Krim. Straten gelijke gekruiste onder overeenhebben hoeken roomy pleinen geformeerd. Leix in het kleine deel van heden Yevpatoriya op de poort, net zo wordt gestoken naar middeleeuws naar het oosten stad (het heette Gezlev), ulochki zal formeren zamyslovatuiu spinneweben.

De nieuwe verblijfplaats van Yevpatoriya (de avenue van De overwinning en abutting straten) memoreren allemaal sovjet "cheremushki". Zij zastroeny krupnoblochnymi pyatietazhkami en door krupnopanelnymi huizen in 9-12 haalt. Behuizing is hier, natuurlijke wijze, zeer goedkoop. Ja en producten goedkoper, dan op commerciele toerbeurten op de stranden.

Totaliter begrijpelijk planning van en stad okrugi. Rijweg gaan met de kust zeeen mee. Avtostantsiya en spoorweg halte in Yevpatoriya zetelen door de toerbeurt. En de paviljoens respectievelijk halthoudt en platformen elektrichek overal spelen rol pyatachkov: Van hen stegen beginnen, leidend tot stranden; Hier sosredotochena alle handel (dikwijls rechter buiten land) en alles voorstelbaar in deze ligging aanvechtingen (in de dorpen zij zijn zeer ingetogen).

Op de noord en op het zuiden van Yevpatoriya worden beskrainie de arenaceous stranden van Saxkogo gebied gehoosd. Op het zuiden deze stranden Saxkoi arenaceous peresypi, gemakkelijk van de toegang met de rijweg alsmede met elektrichki, daarvandaan elk meer dicht bemand met. Dichtstbijzijnd naar Yevpatoriya – Nieuw strand bijster nou wordt toegerust, er zijnen beslecht avtokemping, sporten stekken, cafe en anderen. Nieuw strand is gemakkelijk van de toegang op marshrutnykh taxi, tram, elektrichke.

Het transport bereikbaarheid van de stranden westelijke en noord van Yevpatoriya meerdere meer moeilijk. Kust lijn zal de uitgebreide raming van de kaap Chaika, en belangrijkste rijweg (Yevpatoriya – p vormen. Pacific) verloven tamelijk verre van kustlijn. Van Yevpatoriya en tot toe bebouwde kom Zaozernoe alles behalve alle kustlijn back te back is bezet door de territoria zdravnits, van kinder kampen, van het steunpunt van recreatie voor de ouderpaar met kinderen. Ernaar nu pribavilis anderse autels en kampeerterreinen voor avtoturistov. Bebouwde komen (deze ruimte, luchtvaart of marine militaire bezettingen) en gezeten blij vandaan buiten otodvinuty van de kust lijn welk kan enkel gisting, maken als jullie razyskivaete noodzakelijk pansionat met betrekking tot het toezending adres. Pansionat kunnen op de verhuizing 3-5 kilometers van "de" stad zetelen.

In de dorpen en bebouwde komen eenvoudig om op reisovom transport te slaan, en hier is avtoturistam er zal in staat zijn noodzakelijk "poshamanit" is blij door het onvoorzichtige rooster van de vuiligheid wegen. Het is begeleidend, van hun zielsangst zal beloond worden. Tussen ongewoone dorpen en bebouwde komen zdeshnego kustlijnen van Yevpatoriya tot toe plas Donuzlav omvang dozijnen de kilometers van uitstekende arenaceous stranden met bijstere inktkoker progrevaemym melkovodem. Hieraan pribavlyaetsya de ketting van salutary plassen met geneeskrachtig gryazyami en rapoi. Adresboeken op de vuiligheid wegen niet, zodat het is noodzakelijk om op de avontuur te karren. Het kiezen richting kan zijn bed geleidde door twee momenten: 1) om naar de zee en te karren 2) om altijd elk meere nakatannuiu rijweg te kiezen.

Dostoprimechatelnosti. Yevpatoriya een van drevneishikh de steden van East Europe. De historische voorgangers van Yevpatoriya was drevnegrecheskaya nederzetting Kerkenitida en middeleeuwse poort Gezlev.

Residuen de bondman van de muur Kerkenitidy - van voorspoedige oeroude stad, naar gewetene eerst geografu Gekateiu Miletskomu en de vader van "de geschiedenis Gerodotu", kan worden op de waterkering door hem gezien. Bitter (op het strand van Militaire kuuroord).

Greko-skythian gorodishche "Chaika" (de titel provisory) wordt van bliz kinder ozdorovitelnogo kamp "Asteriated", de steeg van De vriendschap, 23 - deze noord voorstad van Yevpatoriya – bebouwde kom Zaozernoe gevonden. De meeste deftige bevindingen van oeroude tijdperken – meerdere afbeeldingen houdende rust Gerakla – werd basis talrijk suvenirov, alsmede niet langgeleden van sooruzhennogo gedenkteken op de waterkering op stedelijk strand.

En hier is in het centrum werden de getuigen van middeleeuwse pagina's in de gedragse beta's van deze plaatsen - het complex van de middeleeuwse gedenktekens van Yevpatoriya Gezlev weerhouden. Als vroeg vanaf de waterkering Tereshkovoi overheen de zee en zeleniu skverov de koepeltenten zien van Griek kerk Holy Ili en Russische orthodoxe dom Holy Nikolaya over. Tussen hen krasuiutsya hoge minarety belangrijkste mecheti Krymskogo khanstva Juma Jami. In glub van hen en van de kustlijn zamyslovatym door de knippatroon ontbinden van ulochki middeleeuwse stad. Nu kosten zij worden – zeer nespeshno herbouwd,, stilno. Zodat bestaan besef poterpet enkel ongemakken van burgerlijke werken.

De grotste bloem van de stad wordt vladychestvom op krymskom kust Osmanskoi Turkey met 1475 met betrekking tot 1774 jaren verbonden aan. Stad wordt door ruime remeslennym en handel centrum, hier bevindt zich grote nevolnichii markt, alsmede militaire bezetting en vloot.

In XVI in. Met betrekking tot project van uitstekende Turkse zodchego en construeren Koji (Khoji) Sinana wordt mechet Juma-jami, of Khan-jami gebouwd. Ze verzaakt overheen De waterkering en vandaan buiten uitstekend van de zee.

In skvere op mecheti niet langgeleden wordt gedenkteken urozhentsu Yevpatoriya naar de klassieker van naar het oosten middeleeuwse dichtkunst Ashuku Omeru gebouwd. Omer wordt met sazom, door naar het oosten strunnym instrument, in zeer specifiek poze, niet van de leegte elegance geportretteerd. Naar alle verschijning, beeldhouwer weet tolk in naar het oosten instrumenten en tradities.

In oude stad werden ook Turks bathhouses (Krasnoarmeskaya ul weerhouden., 20) – tot toe recente porien zij anders werkten, zodat algemene term van hun ontginning stileerde alles behalve poltysyachi jaren oud! Tekie dervishei (van kultovaya postroika Islamitisch brotherhood, onderkende de ritualnymi kruzheniyami) nu wordt herlaad, door de toerbeurt in gostevom huis wordt de ethnographic centrum van krymsko-tatarskikh vakken opengesteld.

IN Gezleve, latere Yevpatoriya, bestond een van ruime obshchin karaimov, kan worden hen kultovye tempelen - kenasy XVIII in geexamineerd. (Ul. Matveeva, 68), naar de kennis maken met van bliudami nationale kookgelegenheid en door de producten van de vakken.

AANDACHT: Voor het bezoek van de tempelen elk konfessii pozabottes omstreeks toepasselijke kleren. Mannen en vrouwen in musulmanskie en karaimskie tempelen moeten met pokrytoi hoofd (voor vrouwen verplicht kosynki), niet geoorloofde badende kostuums of naakt tors binnenkomen. In de Christelijke tempelen van man komen zonder de logementhouder caparisons binnen.

In de jaren van de oorlogen en revoluties Yevpatoriya hoe de principiele poort van Zwarte zee niet geworden door het centrum van bloedige evenementen. Omstreeks de strijd van Krymskoi oorlog (1854 - 55), en Great Domestic beleven talrijke gedenktekens voinam, boordgeschut en wapentuig, een aanvang nemen de verschillende delen van stad.

Naar 2500-letiiu van de stad zeer khorosh werd en stedelijk centrum, en leidend van hem naar de zee straat Duvanovskaya. Zastroeny zij dichtbij zeer uitmonsteren en onderhoudende huizen in 2-4 verdieping in architectonic stijl welk kregen titel "zuiden provinciaal". Het verricht indruk eklektiki, van de verwardheid van verschillende stijlen en constructie toelatingen Sredizemnomoria, van West Europe en Rusland. Tegen het eind 19 bevoorraadde eeuwen Russische imperium als vroeg als zavoevannye voor honderd jaren oud tot toe deze boord (Novorossiiu) door de ijzer en shosseinymi rijwegen. Redelijke nationale politiek en vrijje handel veroorzaakte de aller tijdene handel activiteit niet van maar Rusenen kuptsov maar ook de ondernemers van plaatselijke oorsprong – turkov, karaimov, italiantsev, grieken, joden, krymskikh tatar, krymchakov. Ernaar afgefilieerde en kolonisty – estontsy, Tjechen, Duitsers.

Bogatei van alle dit brindled omgeving verschilde samorodnostiu, door de afwezigheid van de onderrichting, door woedende arbeidsvermogen van en nepriyatiem autoriteiten en tradities. Hen samomnenie werd in dappere economische ondernemingen, liefdadigheid en, natuurlijk, in construerend van huizen geactualiseerd. IN Odessa, Novorossisk, Rostov zodanig huizen enorm, in 5-6 verdiepingen. IN Yevpatoriya pomenshe. Maar alle zij door zeer zanyatny de onverwachte combinatie van verschillende stijlen, door ruime individualiteit. De titel van het belangrijkste verkeersvrije winkelcentrum van Yevpatoriya – Duvanovskaya – ook aanwijzend. Het is overigens, in het historische deel van Yevpatoriya alle huizen hebben ruimer tablichki van rond de titels welk deze straat stond in dorevoliutsionnyi door, sovjet en tijdvakken presenteren.

Maar willen komen op gradonachalniku De yevpatoriya van predrevoliutsionnoi porie Semenu Duvanu terug. Zelve het surname kan perevoditsya hoe "pakhan" - duvanom op kazakov en tatar heette militaire mijnbouw (namelijk "obshchak" op de platte taal van presenteren bandieten). "Zonder atamana duvan niet duvanit", - zegt een van behests kazakov.

Vandaar, een van primogenitors Duvana juist was verantwoordelijk voor de slaand van militaire mijnbouw. Wekte het van znatnogo karaimskogo kin. Militaire kwaliteiten karaimov en hun trouw oeroud stelde op prijs en litovskie grote vorsten, en krymskie khany. Niettegenstaande wat karaimy ispovedyvaiut een van de vertakkingen van het jodendom, namelijk van hen deze vorsten formeerden persoonlijk gvardiiu. Geweten die een van getmanov Troops Zaporozhskogo was Ilia Karaimovich. Russische vorsten ook hoog schatten karaimov. Het is bijvoorbeeld, van 500 karaimov makend deel uit van Eerst wereldoorlog, 300 waren kantoorbediendeen.

Yevpatoriya van beeindigen 19 eeuwen werden belangrijkste cultureel en godsdienstig centrum karaimov. Hier verbleven printend huis printende heilige boeken. Traditionele cultuur karaimov werd ook in peshchernom stad Chufut-calais op Bakhchisarai, en in De litouwen, in predmeste veloknyazheskogo kasteel Trakai weerhouden.

In de verblijfplaats zastroiki 19 eeuwen resideert ook Evpatoriiskii International kinder centrum-ingewikkeld "Goud kliuchik". Het geopend 31 Mag 1987 g. Vandaag omvatt Kinder toneel, De club van jeugdig mariners, dramatisch remeslennye winkels, aanmaak basis en filialen in de voorsteden van Yevpatoriya. Elk meer 1000 van kinderen doen hier, maar de meeste interessante - deze internationale festiviteiten "Land. Toneel. Kinderen" die verstrijken in razgar zomerseizoen.

Generaal notoriety zijnde verschuldigd naar de wereld rekordam kreeg plaatselijk Toneel op Khodulyakh welk komt voorwaarts exclusief op straat vieringen.

Vermaken sosredotocheny op het park door hem. Frunze en mee stedelijk strand. Terzijde van karkateristiek voor kinder zdravnitsy de volop kinder aantrekkingen, van de tentoonstellingen, van ludieke dorpen en sporten stekken, generaal, tamelijk interessante en nachtclubs. Naar het seizoen 2005 jaar zanyatnoe krepostnoe oprichting van het mannelijk lid in het park Frunze (wist in het verleden op welke wijze "Third Rome") werd meerdere oeroud en vostochnee. Deze nachtclub heet "NU Troje" en met betrekking tot stijl totaliter is bedded in stijlvole gollivudskie de afbeeldingen van de oudheid van erotikoi minie-dospekhov en koude wapen, in de afmeting raznuzdannoi door romantikoi en harmonisch insluitsel alle manier van laser en kiber-pankovskikh shtuchek.

In de zomer respectievelijk worden diverse kinder en molodezhnye festiviteiten gedraagd: Straat en kinder tonelen; Sporten, populaire dansen en breika, werk als diverse tentoonstellingen. Besta ruim delfinarii.

In het park van noemen Frunze resideert een van best in land extrim-parkeren "Fanbox" - dozijn tramplinov en balustrade voor de hebbelijkheden op de fietsen, rolikovykh konkakh en grondslagen.

Muzeinoe materie wordt modern en aantrekkelijk ingestellen. Diverse ancientnesses zelve lezut op de ogen, wanneer eenvoudig lopen met betrekking tot stad. Vooral goede glazene piramide met de item raskopok oeroude Kerkenitidy op De indigeen museum studeert.

Van Yevpatoriya kan worden excursie "Ruimte ver en dichtbij" in The national centrum van de controle en de testen van de ruimte direct toegankelijk gepleegd. Belangrijkste constructies het zetelen in twee bebouwde komen – Molochnoe en Vitino. Als vroeg als mee de straat aandacht bekoren met het dozijn gigantisch metaal stelen-werk tarelok van radiolokatsionnykh haltes open.

Zee op bebouwde komen door bijstere nou de extensief arenaceous strand, tussen er en agrestic huizen (mee de waarde koiko-plaats in 2-3 dollar) zetelen meerdere salutary plassen. Het is begeleidend, van evenmin andere vermaken hier niet. Razve die van bebouwde kom Molochnoe op het strand van de plaatselijke basis van recreatie (toegang slechts met betrekking tot sanatornym boeken) tram rijdt! Spreek die deze louter agrestic tram in de wereld. Naar de deskundigen van de vele landen van de wereld met de trots makelij deze mirakel van de technologie 1957 jaar welk (opnieuw slechts in Molochnom) vooralsnog werkt. Voor houdend rust met betrekking tot putevkam tram vrij, voor de indigeen en "wild" - 50 kopeks.

In deze plaatsen op de stranden niet noch vermaken. Maar zee, limany, steppe en tarelki lokatorov. Zato zeer goedkoop. Ja en Yevpatoriya met zijn rijke mogelijkheden – helemaal door de toerbeurt.

Grootheden. In de zomer van 1825 jaar Schoencreme dichter Adam Mitskevich schreef hier een van de "Krymskikh sonetov".

In 1910 jaar op de gaves wordt toneel door hem gebouwd. A. S. Pushkina, op de ontdekking welk arriveerden van Peterburg de kunstenaaren van Mariinskogo toneel. Zdeshnyaya scene roeide met de riemen van zodanig korifeev toneel op welke wijze M. G. Savina, K. S. Stanislavskii. E. B. Vakhtangov, L. V. Sobinov, A. V. Nezhdanova, N. A. Obukhova.

Voor de verschijning voor houdende rust en zieke kwam hier dichter en kunstenaar Maximilian Voloshin, schrijver Alexei Fat. Dichter Vladimir Mayakovskii nesprosta schreef "ook slecht naar mij die welk niet tijdperk bracht in Yevpatoriya" door!

Ok en welk echte geschiedenis onsterfelijke khita "ik van jullie niet eerstdaags pozabudu" onze sovremennikov - van belorusskoi groepering "Hemelsblauwe-stenige Trubetskoi", erover anders is in de vooruitzicht naar de beenbreuk koerst kunst kritieken en kulturologam toekomst.

Telefonen:

De code van internationale telefoonverbinding +38 06569

Gorspravka 09

Refereer spoorwegstation 5 14 11

Verwijzing avtostantsii 6 16 90

Marine spoorwegstation, refereren dienst 3 24 95

Krymagentstvo vozd. Verbindingsweg, incasseren afdelingen 3 21 69

Evpatoriiskii indigeen studeert museum (ul. Duvanovskaya 11/2) 6 27 27

Internationale kinder centrum-ingewikkeld "Goud kliuchik" (ul. Barteneva, 1 -5) 6 25 24

Igor Rusanov
Complementarily op dit thema:

Saki en stranden Saxkoi peresypi
P.Pacific, met.Popovka, met.Shtormovoe, p. Novoozernoe
P. Novofedorovka, p.Frunze