Ecпatoрhя, Kрыm. Otdых h лeheнhe c Ecпatoрhh 
BELANGRIJKSTE • DE VERWIJZINGen VAN TOERISTen • ZOEK • OM SAIT AAN TE RADENGl222222
Kuuroorden in Yevpatoriya
·'Hen. 40 letiya Oktober'
·'Hen. I. A. Nagovitsyna'
·'Hen. Rozy Luxembourg'
·Kuuroord 'Luchezarnyi'
·Kuuroord 'Oktober'
·Kuuroord 'Oren-'the Krim'
·Kuuroord 'Pervomaiskii'
·Kuuroord 'Overwinning'
·Kuuroord 'Priboi'
·Kuuroord 'Primorye'
·Kuuroord 'Zonne'
·Kuuroord 'Taurida'
·Kuuroord 'Tavriya'
·Kuuroord 'Udarnik'
·Kuuroord 'Iubileinyi'
·Complex 'Prometheus'
 
Pansionaty in Yevpatoriya
·Pansionat 'Diamant'
·Pansionat 'Golf'
·'Hen. I. A. Gagarin'
·Pansionat 'Ruimte'
·Pansionat 'Asteriated'
·Pansionat 'Verkeersader'
·Pansionat 'Merkurii'
·Pansionat 'Baan-'1'
·Pansionat 'Planeet'
·Pansionat 'Rodnichok'
·Pansionat 'Rusland'
·Pansionat 'Noord'
·Pansionat 'Gold Shore'
·Pansionat 'Puberteit'
·Particuliere pansionat 'Liux'
 
Dets. De kuuroorden van Yevpatoriya
·Kuuroord 'Orlenok'
·Kuuroord 'Brigantina'
·Kuuroord 'Door hem. V. I. Lenina'
·'Hen. N. K. Krupskoi'
·'Hen. T. G. Shevchenko'
·Kinder kuuroord 'Vonk'
·Kinder kuuroord 'Rodina'
·Kuuroord 'Smaragdovyi'
·Kinder kuuroord 'Wijziging'
·Kinder kuuroord 'Chaika'
·Kuuroord 'Prometheus'
·Kuuroord 'Overwinning'
 
De kinder kampen van Yevpatoriya
·Kamp 'Scharlaken vaart'
·Kinder kamp 'Zhemchuzhina'
·Kinder kamp 'Merkurii'
·Kampeer 'Goud kustlijn'
·Kinder kuuroord 'de Krim'
·Kinder centrum 'Vuurtoren'
·Kampeer 'Voortrekker'
·Sanatornyi kamp 'Vriendschap'
 
Recreatie in Yevpatoriya
·Van De yevpatoriya geschiedenis
·Vakantieoord meewerken oorzaaken
·Natuur en gebied van hovenieren belangen
·Kruidt en publika
·Transport, behuizing, voeden
·Yevpatoriya, Zaozernoe e.a..
·Novofedorovka, Frunze
·Pacific Popovka Shtormovoe
·Saki en Saxkaya peresyp
·Zekerheid en gigiena
·Stranden en parkeert. Naturizm
·Verspert, restaurants, cafe
·De kalender van de vieringen
·Ruimte geopend van de Krim
·Vermaken en uitgaansleven
·Markten, winkels, vruchten
·Republiek Kazantip
·Rijden met betrekking tot bezdorozhiu
·Prikliuchencheskii toerisme
·Olympisch steunpunt en fitheid
·Extremum cultuur
·Bankwezen behuizing, geld
·Verbinding, dienst lijnen, SMI
·Adviezen avtoturistam
 
Andere voorstellen
·

·

·

·

·
 
Kaart
Sm111111
 

Saki en stranden Saxkoi peresypi

Op het zuiden van Yevpatoriya ononderbroken cheredoi op de dozijnen kilometers wordt gouden halssnoer ozernykh peresypei gehoosd: Grote plas Sasyk-sivash, van Saxkogo salutary plas. Juiste omlaag peresypyam worden gelegen en rijweg, en spoorweg, zo als op de autobussen en op elektrichkakh zonder de moeilijkheid om op roomy stranden te slaan en alles behalve stranden verlaten. Leix op de platformen Nieuw strand, Solnyshko, Kuste mensen is blij behoorlijk wat, maar ook hier stranden vrij. Verzadiging door bedient en handel tamelijk hoog, en op gezellige collo Solnyshko alle egaal totaliter stilno en luidruchtig. Aanstaander naar Sakam naar het seizoen 2005 jaar geopend gezellig complex" Bananovaya republiek AKVAPARKOS". Het concept van dit complex van vermaken - latino-piratic. Rastamanov wacht Jamaica af, en op Sambodrome worden karnavalnye bezumstva verwacht. Populair waterig spiralnye gorki typen Anakonda sosredotocheny in De amazonestroom, en gezwind waterig tonneli heten Rode peper, Blauwe mist en Braids Itity. Hun hoogtepunt – 21 versmaat overheen de zeespiegel (en ongedeeld door de hoogte van de seks) – 21 versmaat, grootst in de Krim.

Roomy zwembad in het centrum van het complex, natuurlijk, heet Carribean. Verwacht gunstig seizoen – van 1 Mag met betrekking tot de September middellang. Te leven hier het gelijk mogelijk hebben binnen plyazhnykh kampeerterreinen – in palatochnykh dorpen of in bungalo. Prijzen in 2005 jaar de meest gemakkelijk van de toegang in de Krim, kinder kaartje van 10 tot toe 30 griven, volwassene van 30 tot toe 60 – namelijk kan worden op de noen of op volledige dag (met 9 tot toe 20 uur) gearriveerd.

Op 6 kilometer rijweg Yevpatoriya is een Simferopol activeert ons eigen aandacht roman, zeer dinamichnyi en expressieve gedenkteken van het brons en beton. Het ligt aan land zeeen, waar van in de januari 1942 jaar pogib tralshchik "Vzryvatel", deelnemer desantnoi operatie vast. Naar de gedenkteken naar mariners-desantnikam zonder de moeilijkheid om van elk auto-park Saxko-evpatoriiskoi peresypi door te brengen.

Besta hieromtrent en andere interessante plaatsen. Plas Sasyk-sivash schiftte van de zee peresypiu, een van grootst in de Krim, het plein omstreeks 7 100 hectares. Van 5 onderleggers dozhdevye en talye wateren stekaiut hier en transport loste brine op. Water bezwijmt, en de concentratie van de zouten verbouwt. Mijnbouw (industrie) povarennoi brine wordt op de plas in brede toonladders anders met de seconde half van het verleden eeuw met zeer onbeduidende technologische wijzigingen gedraagd: De losse stadsdelen van de plas worden door de stuwen van de influx van zoet water behoed, zon vyparivaet toegeefl zijnen voor vlagu en zout begint kristallizovatsya. Per de avontuur slaand rapu (zo heet natuurlijk solyanoi brine in de plassen-limanakh) vetochki, obrastaya door ruime briljante crystalls, gewordene zeer aantrekkelijke en roman suvenirami. Samosadnuiu zout vygrebaiut van vloeit en bed op sushe lang kagatami (burtami, of in eenvoudige termen - kuchami) door de lengte in de dozijnen versmaaten en blij hoog, in 3 - 4 versmaat samen. Is maakte van het dit om regenwater gewassen van het agaat kaliinye brine met bittere smaakvermogen, zij zijn gemakkelijker oplosbaar en snel worden gedragen, zodat eerlang vertoeft slechts khlorid natriya - povarennaya zout. Zijn izmelchaiut op solyanykh melnitsakh, vracht en razvozyat op fasovku. Brines bleven in de zwembaden na osazhdeniya brine, podaiutsya met betrekking tot rapoprovodu op Saxkii khimzavod, waar worden menig waarde verbindingen gewonnen.

Naar kinderen zullen uiterst zanyatno vzobratsya op solyanye "berg'en, pobegat met betrekking tot stuwen, kennis maken met met primitief, maar betrouwbaare en probleemloose technologie, bij wie zon en regen zijn belangrijkste werkkracht. Het is overigens, N. Neuzen in de bestsellere "Neznaika op De maan" bijzonder simplifiedly portretteerden de mijnbouw werkwijze brine, ze moet zijn whereat om horrendous bittere smaakvermogen te hebben, zodat geschiedenis met millionerstvom Ponchika wordt door witte zeenen genaaid.

Vakantieoord Saki (op poldoroge tussen Simferopol en Yevpatoriya) uniek en znamenit van diep ancientness voor de behandeling besplodiya op vrouwen en mannen, alsmede voor zazhivleniya verwondt. De deelnemers van bestrijden handelingen of die, die stelde een ongeval tevreden, de opofferingen van industrieele catastrofes en wet ofs god met het complex en niet beschouwde evenmin in wat tekst-beeekt uvechiami, gekomen hier zelfs van afgelegene landen. Misschien, voor welk zal worden zuure verrassing om hier chechenskikh strijders op de behandeling te vergaderen. Het is niettemin, Oekraine zetelt niet met Chechnya op de oorlog. Ja en over het algemeen, hier niemand verduidelijkt niet boven van de houdingen, razve die op de sporten competities. In de stad dikwijls kunnen worden de competities van invalids-kolyasochnikov verricht: Geslachten, basketbal en anderen.

Relef steden ongewoon plat, zodat spinalnym ziek betreffende eenvoudig om in deze stad te leven, worden genezen, om te communiceren, om te werken. Aan het werk invalids ook ongewoon behoorlijk wat. Gebruikelijk voor de bedaard skverikov bedrijven van dominoshnikov en schaak-spelers hier ook op calashes.

Saxkoe salutary plas met gryazyami en rapoi, alsmede de bronnen van de spa worden door dorre steppe klimaat en de magie handigheid van doktoren versterkt.

Eerst gryazelechebnitsa (nu ze fungeert in komlpexe Militaire kuuroord) wordt 1837 jaar ingebouwd. Maar zdeshnie vuiligheid hielp erbuit anders skythian voinam om militair bewind overheen de ongedeeld 1000 jaren oud achter te houden!

Stad Saki heet zo in de verbinding met geaccepteerd in drevnepersidskikh bronnen door de benaming van skythian stammen. Nu slaakten Aziaat skifov naam sakami, maar over het algemeen grieken "skify", en persy - "saki" bestempelende als een en gelijke natie. De titel van de stad otniud niet oeroud en verbond zich aan mode op de oudheid in de tijdperken van Ekateriny II.

Saki - het centrum van ruim landbouwgebied, daarvandaan stad kan oog opvangen met betrekking tot scheiden 'grostes-'fruits, alle manier van de product'en". Van geestelijke etenswaar willen raden Vakantieoord park gestoken 1890 - 1892 gg aan. Het nieuwe deel van park ontwikkelde als vroeg als door de streven van de kuuroord door hem. Lenina, heeft beplanting 1993 g. Zijnend verschuldigd naar artesian wateren bevallen oog en verversen de lucht van twee fantastische waterplas en fontany, in dorre prosolennoi steppe uitstekend ons gevoel tot toe 80 rassen van de bomen en bosje, incluis van ongewoone exotische types. Overheen 30 skulpturnykh composities de knapheid bezielen van de stegen en tsvetnikov.

Terzijde van het park resideert indigeen museum studeert. Dit gebouw werd 1913 jaar voor grafini Paninoi zijn vrijster Balashovym, de zorg-taker van imperatorskikh solyanykh industrieen ingebouwd.

De personeelsleden van het museum zamelden zeer interessante documenten omstreeks de geschiedenis van de behandeling saxkimi gryazyami tsesarevicha Alexeya in. Op de foto's het haalde door vader Nikolaem II, jongen verdurend, als is gekant, door de bloeding ziekte, roeit met de riemen gryazevye en pesochnye baden en aanblik, generaal, monter en gezond. Vuiligheid van Sak Livadiiu droeg op speciale overdrachten met ruimer van hout casks binnen. Eerstdaags na izlecheniya tsesarevich Alexei arriveerde met vader door de keizer Nikolaem II in Yevpatoriya. Wijd gewetene foto, waar zowel blootsvoetse als gelukkige zitplaats op gouden pesochke. Dit goede animo van vorsten toestond te Evpatoriiskomu stedelijk hoofd Duvanu zal ontvangen gebouw vergunning naar de stad van los vertaken lijn welk wij benutten en nu. Werd een beslissing aanbeland op en om Saxkom vakantieoord park osobnyaka voor tsesarevicha in te bouwen, naar echter constructie de bloedige evenementen stremde van de revolutie. In de literatuur dikwijls kan worden getroffen verklaring welk osobnyak nog werd gebouwd en dat gebouw van de indigeen studeert museum precies werd voor tsesarevicha gebouwd. Maar de collaborateurs van het museum als vroeg als hebben tamelijk van het terrein voor de rebuttal van deze stijlvole volksoverlevering.

Saxkoe zoute plas wordt door de stuw op 2 onderdelen onderverdeeld. West zwembad is een bron van de grondstof Saxkogo khimzavoda. In naar het oosten kan zijn gezien hoe geneeskrachtige vuiligheid verstrekken. De grotste diepte van de plas buiten de versmaat, de inhoud van de zouten in de verkrachting 15 - 25% (in 10 tijdperken hoger boven, dan in de zee). Beneden rapoi zalegaet de stratum van de vuiligheid tot toe 2 - 2,5 versmaaten door de lijvigheid in het centrum van de plas, en met betrekking tot boorden dikker. Eronder lens povarennoi brine de mogendheid 1,7 versmaat, en onderaan grijs ily en, tenslotte, van de bedrock van het bed - rode-burye kleien.

Op saxkogo het eind van peresypi blizi rijweg ziet heuvel Retribution-tobe over. Hier werd pozdneskifskoe gorodishche gedolven. En nu gebouwd Het centrum van kinder archeologie. Het bestaaatt uit gering muzeinoi tentoonstelling, gewijd aan oeroude tijdperken, naar de Griekse nederzettingen van de landstreek naar en hun rivaliteit met krijgshaftig kochevnikami skifami. Het residentiele deel van complex – zogenaamde skythian dorp wordt voor de bewoning benoemd en de voedt van kinderen en volwassene makend deel uit van raskopkakh. Expedities werken de archeologic gedenktekens van Saxkogo gebied en de voorstad van Yevpatoriya door.

Igor Rusanov
Complementarily op dit thema:

Yevpatoriya, p. Zaozernoe (Chaika), p.Molochnoe, p.Vitino
P.Pacific, met.Popovka, met.Shtormovoe, p. Novoozernoe
P. Novofedorovka, p.Frunze